Onze kruideninfusie No.117 Chrysant is al heerlijk fris, kruidig en bloemig, maar extra fris in dit ijsthee-recept in combinatie met komkommer en kardemom zaadjes!
Kook het water tot 100 graden. Weeg ondertussen alle ingredienten af.
Doe de thee met het hete water, de kardemon zaadjes en de komkommer in een grote kan en laat dit 2 minuten trekken
Zeef de thee en laat deze in de koeling afkoelen.
Serveren:
Serveer de thee op ijsklontjes ( lekker veel, dan warmt je drankje niet zo snel op en smelt je ijs minder snel.) in een stevig glas en garneer deze met komkommer, limoen en munt. Steek de munt met de steel erin, zodat de blaadjes naar boven steken. Als je even wrijft over het blad, krijg je bij elke slok de heerlijke geur van munt.
Tip: Gebruik de bloemetjes van No.117 ook als garnering! Te gek om te laten zien waarvan het gezet is.
Tip: Laat de limoen meetrekken met de thee voor een frisser resultaat in de smaak.
Interesse in deze thee? Deze staat nog niet in de webshop, maar is wel verkrijgbaar! Neem contact met ons op!